1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Erre számíthatsz idén ősszel a Hoppá! Bistroban

Fogások a budapesti Hoppá Bisztró étteremben

Arra szeretnénk kérni, hogy nézz a naptáradra! Milyen felfedezést tettél?

Mi azt, hogy augusztus közepe van és lassan nyakunkon a szeptember. A közelgő ősz sokak számára mélabússágot jelent, legalábbis a nyár vége miatt.

Ha pedig ősz, akkor nem csak a gyors időjárás változásra kell felkészülnünk, hanem az őszi ételek és szezonális ínyencségek megismerésére is. Mit szólnál hozzá, ha idén ősszel a megismerés szépségére fektetnéd a hangsúlyt, ha a gasztronómia szóba kerül?

Az évszakváltozás rengeteg szépséget és újdonságot rejt magában az éttermek világában is, így most Téged is szeretnénk még közelebb hozni ehhez a témához!

Ha velünk tartasz és tovább olvasol, betekintést engedünk a Hoppá! Bistro konyhájának kulisszái mögé és eláruljuk, hogy milyen őszi újdonságokkal készülünk a vendégeink számára!

Őszi menü és étlap frissítés

Ahogy változnak az évszakok, úgy változik az ügyfelek ízlése is. Az étlap frissítése minden étteremben nagyon fontos lépés, és egyben kitűnő alkalmat is biztosít arra, hogy bemutassuk az éttermünk kedvenc őszi ételeit és minőségi alapanyagait.

A mindannyiunk által ismert és kedvelt, nagy őszi ünnepkör, a Halloween amely nagyszerű lehetőségként szolgál az ügyfelek bevonzására és az izgalmas, új ételek bemutatására is.

Nagy kedvencnek bizonyul minden egyes évben a sütőtök és a pulyka, ahogyan a friss zöldségekből készített, forró krémlevesek is.

Forró ételek, egészséges fókusz!

Amikor az évszakok megváltoznak, itt az ideje, hogy a könnyű, hűvös ételektől a melegebb és kiadósabb ételekig is eljussunk.

A könnyű caesar saláták vagy a hideg tésztasalátákat őszi, forró levesekkel helyettesíthetjük. Kitűnő hozzávaló ebben az időszakban a paradicsom és a burgonya. Ezenkívül az őszi betakarítási szezon is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél frissebb és egészségesebb zöldségek kerülhessenek az éttermekbe, biztosítva ezzel a különleges ízvilágú menüket.

Az ősz ikonikus sztárját, a sütőtököt bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Minden konyhában fontos szerepet játszik, a belőle készített sütőtökkrémleves pedig bármelyik hűvös, őszi estén tökéletes választás!

A forró, illatozó sült pitékről pedig már nem is merünk szólni. Az az igazság, hogy van valami megnyugtató az őszi, frissen sült almás vagy éppen tökös pitében. Felvillanyozza az érzékeinket, miközben kellemesen átmelegít és megszeretteti velünk az őszt. Arról már nem is beszélve, hogy amint beleharapunk a pitébe, azonnal a nagymamánk kontyos sziluettjét látjuk magunk előtt, amint ebédhez szólít.

Erre számíthatsz a Hoppá! Bistroban idén ősszel

A legfőbb elvünk, amelyet mindig szem előtt tartunk: csakis szezonális és friss alapanyagokból készítjük el a fogásainkat!

Idén ősszel nagy hangsúlyt fognak kapni a szezonális zöldségek és gyümölcsök, kreativitásból és ínycsiklandó falatokból pedig nem lesz hiány!

Te milyen őszi ételekért és összetevőkért vagy oda? Mik azok a fogások, amelyek nélkül nem tudod elképzelni az őszi időszakot?

Ha nekünk kellene erre a kérdésre válaszolni, csupán négy összetevőt említenénk meg: birsalma, gesztenye, sóska és az ősz nagy slágere, a sütőtök!

A húsimádó vendégeink pedig készülhetnek, ugyanis idén ősszel sem maradnak el a különleges húsok! Egy dologban biztos lehetsz: Érdemes lesz ellátogatni szeptemberben és októberben is a Hoppá! Bistroba, ugyanis egyedi fogásokkal készülünk!

Annyit elárulhatunk, hogy a Márton-napi liba vigadalomból mi is kivesszük a részünket, így biztosan találtok majd libás finomságokat az étlapunkon!

Hogyan készül el az étlap egy elismert étteremben?

Legyen szeptember vagy éppen március közepe, az igazán jó étteremnek mindig van B és C verziója, már ami az étlapot illeti.

Folyamatos megújulásra kell törekedni, hiszen ebben a szakmában is elsődleges szempont, hogy a vendég érezze, hogy olyan helyen étkezik, ahol megbízható és szezonális alapanyagokkal dolgoznak.

Az étlap az étterem sikerének kulcsfontosságú összetevője. Létfontosságú, hogy már az ajtó előtt felkeltse a járókelők figyelmét, és arra ösztönözze a betérő vendégeket, hogy felfedezzék az étlapon található különleges fogásokat.

Éppen emiatt elengedhetetlenül fontos, hogy az étlap tervezésénél figyeljünk a vendégek igényeire és arra, hogy milyen elvárásokkal térnek be az éttermünkbe.

Ezekre kell figyelni az étlap kialakításánál

1. Tervezd meg a költségvetést!

Egy új étlap létrehozásához szükség lehet néhány professzionális szolgáltatás igénybevételére, mint például a nyomtatásra és a grafikai tervezésre. Mielőtt továbblépnél, érdemes költségvetést készítened a projekthez, hogy a jövőben ne ess a túlköltekezés áldozatává!

Ha szem előtt tartasz egy pontos számot, az azt is lehetővé teszi, hogy beárazd ezeket a szolgáltatásokat, és megtaláld azt, amely pontosan megfelel a költségvetésnek. Érdemes feltérképezni a különböző szolgáltatások árait is, hogy ne érjen túl nagy meglepetés!

2. Mindig figyelj a versenytársaidra!

Tartsd szemmel a versenytársaidat és ne félj tanulni a hibáikból! Elemezd ki, hogy milyen étlappal rendelkeznek, milyen hibákat követnek el, amelyeket neked jobb elkerülnöd.

Ennél a pontnál nagyon fontos, hogy őszintén válaszolj a kérdésekre, hiszen csakis ekkor kaphatsz pontos képet a saját éttermedről és a konkurenciáról is.

3. Fontos az étlap design!

De még mennyire fontos! A vendégek ezt látják meg először, így mondhatjuk azt is, hogy a szemükben ez egy ajánlólevél az éttermedhez.

Figyelj rá, hogy sose legyen túlságosan színes és figyelemfelkeltő, mert a rengeteg design elem könnyen elvonhatja a vendégek figyelmét a valódi értékről és közölnivalóról, amely ebben az esetben a finom és minőségi étel!

Gasztrokaland és precizitás

Nálunk, a Hoppá! Bistroban új szintre helyeződik a vendégélmény, hiszen minden kérésnek igyekszünk eleget tenni. Folyamatosan megújuló heti menüinkkel új ízeket és ételsorokat csempészünk a vendégeink életébe.

Látogass el hozzánk és ismerd meg a legújabb őszi fogásainkat, amelyek telis-tele vannak szeretettel és kreativitással!

Téged is arra biztatnánk, hogy ne félj megújulni és kilépni a komfortzónádból, már ami az új ízeket és a különleges ételeket illeti! Mi ebben is melletted állunk és arra törekszünk, hogy folyamatosan új íz élményeket élhess át!

További
cikkeink