1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Egy leheletnyi Párizs Budapesten?

hoppá bisztró

Olyan éttermet keresel Budapesten, amely egyszerre elegáns és ételválaszték szempontjából is előkelő? Mindezek mellett pedig még a francia konyha ízeit idézi, hangulatos és lenyűgöző is?

Hoppá, már meg is találtad: a Hoppá! Bistro lesz a megfelelő étterem a számodra!

Budapest szívében található éttermünk magyaros konyhájáról, gyors és tökéletes kiszolgálásáról és varázslatos hangulatáról híres, valamint arról, hogy a francia konyha ízeivel is kacérkodunk.

Akár egy fontos ebédre, vacsorára készülsz barátaiddal, családoddal, vagy üzleti partnereddel, nálunk megtalálod, amire vágysz. Az élmény pedig nemcsak az ízlelőbimbóidban, de emlékeidben is örökké megmarad!  

Tekintsd meg étlapunkat és séf ajánlatunkat!

Francia konyha

Francia ételek és konyhaművészet

Bár éttermünk kimondottan magyar ízekkel operáló étterem – ez a fő hangsúly -, de megtalálhatóak nálunk az ismertebb és kedveltebb francia fogások egy része és szívesen használunk francia ízvilágot is ételeinkhez. Így bár fő vonalunk nem a francia gasztronómia világa, azért ejtenénk pár szót a francia konyhaművészetről, hiszen éttermünk egyik unikum-jellegét ezen ízek asztalra varázsolása jelenti. 

A francia konyha világa még a témában kevésbé jártasak számára is kivétel nélkül valami egészen különlegeset, kifinomultat és művészi szintű ételkultúrát jelentenek, az igényesség és a művészi szintű megvalósítás képei lebegnek lelki szemeink előtt.

Nem csoda, hogy ez így alakult, hiszen a francia konyhaművészet már a múltban is jelentős értéket képviselt és azért is terjedt el a megítélése ilyen formában, mert valóban művészi színvonalon készítik a francia konyhán a kitűnő, minőségi ételeket.

Gondosan kidolgozott aromák, minőségi alapanyagok és főzés mesterséges adalékanyagok nélkül: a francia konyha sokszínűsége lebilincselő. A francia és az olasz konyha sokszor összemosódik és egybefonódik. Ebben van is némi logika, hiszen sok elemük elég hasonló forrásokból merít.

Az viszont egybehangzó vélemény, hogy a francia konyha egyfajta őse a mai klasszikus konyhának, egyfajta kiindulópontként tekinthető a francia konyhaművészet számos attitűdje és technikája.

croassaint

Miből és hogyan – betekintés a francia ételkultúrába 

A francia konyha általában alacsonyabb kalóriatartalmú, mint a tradicionális magyar konyha. Természetesen a francia konyha ízei nagyban építkeznek a helyi alapanyagokra és az azok által nyújtott lehetőségekre, és alakítják is azt.

Leggyakrabban használt alapanyagaik: alma, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, póréhagyma, gomba, tökfélék és csonthéjas gyümölcsök. 

A legnépszerűbb húsok: baromfi, marha, bárány és a borjú, ezek mindegyike egész évben kedvelt. A  vadhús ősztől februárig keresett jobban. A kézműves sajt és a bor persze szintén mindenhol felbukkanhat, hiszen nemzeti tradicionális ételről, illetve italról van szó.

Reggelire általában croissant, vajat, lekvárt, tojást vagy sonkát, illetve kávét, vagy teát fogyasztanak előszeretettel, tehát a gyors étkezésre fektetik a hangsúlyt. 

Franciaország borkultúrája legendás és jelentős, még ma is rengetegen hódolnak a bor élvezetének, de egyéb alkoholtartalmú italok is utat törtek már, mint például a pastis ánizs ízű ital hideg vízzel hígítva, valamint az almabor.

Természetesen a különböző tájegységeket más és más jellemzők teszik egyénivé.

francia konyha ihlette rozé kacsamell

Francia ételkülönlegességeink

A Hoppá! Bistro francia-inspirációs ételei közül pár kiemelt ajánlat:

  • Rozé kacsamell: gazdag ízvilág és hamisítatlan francia ízvarázs – az igazi die-hard ínyencek kedvence a tökéletesre sütött kacsamell, kiváló és utánozhatatlan ízélménnyel.
  • Kecskesajtunk valódi csemegének számít, ami a francia konyha finomságait hozza el a sajtételek szerelmeseinek.
  • A Hoppá! Bistro Créme Brulée desszertjének különlegessége abban rejlik, hogy szezonális gyümölcsökkel gazdagítjuk. Ezek a friss, ízletes gyümölcsök feldobják a nyalánkságot, hozzáadnak frissességet, textúrát és színpompát.
créme brulée

Meghoztuk a kedved? Foglalj asztalt pár kattintással Budapest egyik legjobb fine dining éttermébe!

Magyar étterem francia-inspirációkkal

Egy francia étterem hangulata, atmoszférája szinte páratlan, utánozhatatlan, ezt egyszer tényleg meg kell tapasztalni. Így, bár Budapestnek és Párizsnak sok közös vonása van – híresek színes történelmükről, fantáziadús építészetükről és élénk kultúrájukról – mi nem próbálunk francia életérzést létrehozni itt, csak néhány ételünkben jelenik meg ezen különleges ország kulináris jellgzetességei. 

Mi magyarok is szeretünk finom ételeket enni, és a legtöbben szeretünk új ízeket  kipróbálni itthon és külföldön egyaránt. Éppen ezért ismerkedj meg éttermünkkel, mely minden bizonnyal megfelel majd minden kívánságodnak! 

Íme egy pár nyomós érv, amiért neked is érdemes beülnöd éttermünkbe:

  • Hangulat és atmoszféra
  • Könnyű megközelíthetőség
  • Kulináris sokszínűség
  • Gyors és udvarias kiszolgálás
  • Kedvező árak
  • Látnivalók

Nincs is hátra más teendőd, mint hogy felvedd velünk a kapcsolatot és hogy asztalt foglalj… mondjuk akár már ma estére!

Várunk szeretettel és finom ételkülönlegességekkel! 

További
cikkeink