1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Szempontok, amelyek alapján összeállítjuk az étlapot

Éttermi asztal étlappal

Amikor ellátogatsz egy étterembe és rátekintesz az étlapra, milyen érzések fognak el? Úgy érzed, csupán abból a pár ételből és italból, amelyet az étlap tartalmaz, máris többet tudsz az adott helyről?

Előfordult már veled az a kellemetlen élethelyzet, amikor többször is elolvastad az étlapot, azonban nem találtál kecsegtető ajánlatot benne?

Tudjuk, ilyenkor legszívesebben felállnál és magad mögött hagynád az éttermet, azonban mi mégis arra biztatunk most, hogy tudj meg egy kicsit többet arról, hogy hogyan is állítja össze egy elismert étterem az étlapját.

Biztosan nem gondolnád, de valójában rengeteg tervezés, kitartás és csapatmunka áll egy-egy étlap elkészítése mögött.

Megfelelő adagok, szezonális fogások, érdekes, de nem túl ismeretlen ételek, amelyek egyszerre nyűgözik le a vendéget és sarkallják arra, hogy valami merőben újat válasszon.

A következőkben a segítségünkkel Te is beleshetsz a kulisszák mögé, ugyanis eláruljuk, hogy mi, a Hoppá! Bistroban hogyan állítjuk össze az étlapot és milyen alapvető dolgokra figyelünk oda.

Tarts velünk, mi pedig fényt derítünk minden lappangó kérdésedre!

Így csináljuk mi: az étlap összeállítás varázsa

Az étlapunk összeállításakor a fő szempontunk mindenképpen a stabilitás. Ez alatt azt értjük, hogy a stabil alapanyag beszerzésre és a stabil minőségre fókuszálunk mindenek előtt. Ezáltal igyekszünk lenyűgözni a vendégeket, hiszen hiszünk benne és jól tudjuk, hogy a minőség mindig kifizetődik!

Aki már járt nálunk legalább egyszer, az biztosan tisztában van vele, hogy hetente megújuló ebéd menüvel készülünk minden kedves vendégünk és a gasztronómia iránt elkötelezett ínyencek számára.

Ebéd menünk kialakításánál arra törekedünk, hogy az adott fogás közkedvelt legyen, emellett fókuszáljon a szezonalitásra is és lehetőleg árban is beleférjen a keretekbe. A titkunk pedig? Rengeteg inspirációt merítünk a házias, autentikusnak számító ételekből.

Chef ajánlatunk az előzőhöz képest sokkal komplexebb módon áll össze. Itt is a szezonalitásra összpontosítunk, ez a fő szempont az ételek elkészítésénél. Fontosnak tartjuk, hogy minden egyes bennünk felmerült gondolatunkat ételek formájában tárjuk a vendégeink elé, szem előtt tartva a saját korlátainkat (hely adottságai).

Mindig próbálunk kimozdulni a komfortzónánkból annak érdekében, hogy a számunkra annyira lényegesnek tartott fejlődés útjára lépjünk.

Amennyiben szívesen megtapasztalnád Te is a Hoppá élményt és új ízekre vágysz, keress minket bizalommal!

Az éttermekben az étlap összerakása kulcskérdés

Fontos kérdéskör: a szezonális ételekről

A szezonális ételek azok a fogások, melyek szorosan kapcsolódnak az adott szezonhoz, alapanyagaik egy adott évszaknak megfelelően elérhetőek és kerülnek felhasználásra az étteremben.

Biztosan veled is sokszor előfordult már, hogy a piacon járkálva csábítóan vöröslő epreket fedeztél fel és legszívesebben azonnal leemelted volna őket a polcról. A színük szép, azonban nem árt kicsit a dolgok mögé nézni, mielőtt vásárlásra szánnád el magadat!

Mi, a Hoppá! Bistroban ezért vásárolunk a helyi termelőktől

Az igazán tudatos és a környezete iránt érdeklődő éttermek és vendéglátóhelyek elsősorban helyi termelőktől szerzik be a szükséges alapanyagokat.

Miért éri meg mindez és milyen előnyökkel jár?

Íme a legfontosabb szempontok:

1. A helyi termelők természetes körülmények között termesztenek

2. Kis távokra szállítanak, ezzel óvják a környezetet is

3. Vegyszerek felhasználása nélkül végzik a tevékenységüket

4. A szezonális finomságok sokkal olcsóbban szerezhetők be, mint import társaik

5. A hazai gyümölcsök és termények egészségesebbek, mint a külföldiek

Étterem elrendezése

Étlap összeállítása: szezonalitás és egészség mindenek előtt

Mi, a Hoppá! Bistroban az ételek készítésénél nem csak a szezonalitásra fektetjük a hangsúlyt, hanem az eredeti szándékra is, amely látható és felismerhető mind ízben, mind kivitelezésben.

Egyedi élményt nyújtunk mindenkinek, aki kicsit is szerelmes a gasztronómiába és a finom ételekbe!

Látogass el hozzánk és tapasztald meg a Hoppá élményt ízletes fogásainkkal!

További
cikkeink