1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

5 ok amiért sokkal jobban esik étteremben enni, mint bárhol máshol

Tálalás

Egy 2019-ben publikált kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság 41%-a évente legalább kétszer, 13%-a legalább havonta egyszer látogat étterembe. A budapesti lakosok körében ezek az arányok 56% és 16%. Bár arányszámokként ezek talán nem olyan lenyűgözők, de a valóságban emberek millióit jelölik. Szóval mégis mi az, ami miatt ennyien szeretnek étterembe járni? 5 okot gyűjtöttünk most össze, amivel magyarázhatóak a budapesti éttermek telítettségei.

1. Választási lehetőségek

Persze otthon az ember maga dönti el, mit főz, de azt előbb ki is kell találni. Mindenki ismeri a “mi legyen a vacsora?” kérdést és az ehhez kötődő frusztrációt.

Az étteremben étkezéssel éppen ezt lehet elkerülni. Pontosan meghatározott opciókat nyújt, lehetőség van válogatni és rendelés előtt még érdeklődni is, hogy az adott fogásokról mit érdemes tudni.

Mindezek mellett az éttermek természetesen termékeik minőségét is garantálják. Mi is szem előtt tartjuk a helyi alapanyagokat, a válogatott kínálatot, így bármelyik ételünkre is essen a választás, elégedett lehetsz az összetevőkkel!

éttermi asztal

2. Különlegességek

A magyar konyha csodálatos, de valljuk be, néha mindannyian vágyunk egy kis különlegességre – és erősen limitált azok száma, akik otthon is tökéletes créme brülée-t vagy rozé kacsamellet tudnak készíteni.

Ez az étterembe járás egy másik hatalmas vonzereje.

Olyan fogásokat próbálhat ki az ember, amik túl bonyolultak vagy túl nehezen elérhetők, mindezt pedig úgy, hogy az eredmény biztosan fantasztikus lesz. Hiszen a szakács tudja, mit csinál.

Ezek a különlegességek jelölhetnek akár a magyar konyhából olyan ételeket, amiket sokan nem mernek otthon elkészíteni, de más országok konyhaművészetére is utalhatnak. Ezutóbbi esetben a legjobb választás az autentikus, adott nemzet tagjai által üzemeltetett éttermek – azonban ha ez elsőre túl nagy lépésnek tűnik, akkor sem kell feladni a reményt.

A fúziós konyha képviselői közt egy klasszikus a bisztró. Sokan sokféleképpen használják a kifejezést, de hagyományosan egy olyan helyre utal, amely egy kicsit franciás, egy kicsit klasszikus és nagyon is hangulatos.

Mi éppen ezeket a vonásokat tartjuk szem előtt, közben pedig belecsempészünk egy kis csavart is az élménybe: újító fogások, amelyek magyarosak és franciásak is; gyors és minőségi kiszolgálás, a hazai beszállítókra építünk; éttermi légkör, amely egy pillanat alatt magával ragad, így szinte otthon érzed magadat nálunk!

3. Kiszolgálás

Nem véletlenül hagyomány sok családban jeles alkalmakkor étterembe járni. Mindamellett, hogy egyszerűbb mindenki kedvére tenni az étellel, az étterembe járásban hagyományosan van valami fennkölt, előkelő érzés.

Ennek egyik alapköve a kiszolgálás. A pincér, aki segíti a vendég éttermi élményét kiteljesíteni, cserébe pedig tiszteletet kap. A vendég elé tett étel, amelyet csupán ki kellett választania az étlapról. Az egymást követő fogások és azokat kísérő italok, amelyekből klasszikusan felépül az étkezés.

Bár napjainkban egyre inkább eltűnnek ezen szokások, továbbra is lenne rájuk igény – legalább időről-időre. Ezt mutatja a 2019-es kutatás is, hiszen országszerte az emberek 41%-a feltehetően nem azért jár félévente egyszer étterembe, mert éppen ilyen időközönként “nincs kedve főzni”; inkább azért, mert az étterembe járás egy olyan hagyományos élmény, amelyet a legkülönlegesebb alkalmak igényelnek. És amelyek különlegességét tovább emeli a kiszolgálás.

étteremben étkezés

4. Kényelem

Természetesen ott van az a valamivel több mint 10% is, aki havonta látogat ilyen típusú vendéglátóhelyekre. Ebben az esetben már inkább beszélhetünk egy egyszerű szokásról, azonban ez semmivel sem kevésbé indokolt. Sőt, bizonyos értelemben ez is az élmény egyediségére vezethető vissza.

Az étteremben étkezéshez kevesebb feladat társul. Ez megkérdőjelezhetetlen. Az órákig tartó konyhában sürgölődést az igazi szakmabeliekre hagyjuk, a finom kávék az étkezés végén egy szépen csillogó kávégépre hárulnak és még mosogatni sem kell.

Ezért a tapasztalatért természetesen fizetni kell, azonban a kifizetett árban a kielégítő kiszolgálás és a finom ételek is benne vannak ezeken felül, vagyis szinte egy “csomagot” vásárolunk meg, ami nagyon is kényelmes tud lenni.

5. Szociális élmény

Bár étterembe egyedül is lehet járni, sokak számára a közös programok egyik legkiválóbb fajtája ez. Legyen szó egy születésnapról, egy ballagásról vagy egy egyszerű vacsoráról, az étteremben a vendégek egymásra figyelnek.

Az éttermi etikett sok dolgot megkövetel, amit az emberek nem feltétlenül követnek már saját otthonukban, ezáltal személyesebbé teszi az élményt. Ezen felül pedig az éttermi étkezés nem csak magáról az evésről szól, hiszen általában oka van, amiért ezt választjuk az otthon maradás helyett.

Így tehát egy megfelelően kiválasztott helyszín, amely önmagában is bensőséges, meleg hangulatot áraszt, nagyszerű ételeket és kiszolgálást nyújt – amilyen a Hoppá! Bistro is – tökéletes közege lehet a régi barátok találkozásának, a családi ünneplésnek vagy egy kettesben töltött estének. Csupa olyan alkalomnak, amik az emberekről szólnak.

Te lefoglaltad már az asztalod a hétre?

További
cikkeink