1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Gasztro élmény ajándékba – ballagásra is

Gasztro élmény ajándékba diplomaosztóra

Ahogy telik-múlik a tavasz, a diákok körében egyre intenzívebb a pezsgés: hiszen ahogyan lassan, de biztosan ez az évszak a végéhez ér, itt a várva-várt nyár, pontosabban pedig a nyári szünet!

Noha sok tanuló már most lelkesen várja a jól megérdemelt vakációt, minden évben vannak olyan diákok, akik számára az adott tanév kicsit másabb, különlegesebb, mint a többi: hiszen ez az utolsó.

Legyen szó általános iskolai, gimnáziumi ballagásról, vagy egy diplomaosztóról, mindhárom esetben elmondható, hogy egy korszak lezárul a tanuló életében. Egy olyan, több évet felölelő időszak ér véget, aminek a kezdeténél az érettségi vagy a diploma gondolata oly távolinak tűnt, most viszont mégis elérkezett az út vége. 

Való igaz, ez az időszak rengeteg megpróbáltatást és stresszt tartogat a diákok számára: te emlékszel, hogy hogyan élted meg az érettségit, vagy a szakdolgozat védést? 

Azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez az időszak nem csak a tömérdek mennyiségű tanulásról szól! Nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez az alkalom milyen különleges és az ünneplés sem szorulhat a háttérbe, hiszen a ballagás és a diplomaosztó is olyan esemény, ami az ember életében megismételhetetlen. 

Klasszikus programnak számít mind általános iskolai, mind gimnáziumi ballagás illetve diplomaosztó esetében a hivatalos ceremónia utáni családi ünneplés, ami az esetek többségében étteremben történik. 

Tedd még különlegesebbé ezt a napot egy gasztro élménnyel – látogassatok el egy fine dining étterembe!

Miért étterem?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért essen a választásuk étteremre, amikor otthon is lehet szűk, családi körben ünnepelni? Hiszen így nem kell vesződni a foglalással (ami ballagási/diplomaosztó szezonban külön nehézséget okozhat), és olyan ételeket főztök, amit mindenki szeret – ráadásul nem kell kiöltözni sem. Miért essen a választás étteremre akkor?

Míg az otthon ünneplés mellett valóban sok érv szólhat, egy ballagás esetében az étterem nem csak az elegánsabb, hanem a praktikusabb választás is.

A ballagási időszak sokak, pláne a diákok számára, maga a káosz – ilyenkor ők nagy eséllyel ki sem látszanak az ismétlésből és a tételek kidolgozásából, hiszen a ballagás után rögtön kezdődik az érettségi. Fontos figyelemmel lenni ilyenkor a gyerekekre, ebben az időszakban sokan olyan nyomással és stresszel küzdenek, mint amivel ezelőtt még soha, így egy otthoni menü megtervezésében nem tudnak energiát szentelni.

Illetve az sem utolsó szempont, hogyha a ballagó vagy diplomázó családtaggal étterembe megyünk, akkor azzal nem csak egy hagyományt követünk, hanem kifejezzük azt, hogy a diák sikerét elismerjük, büszkék vagyunk rá és szeretnénk egy élménnyel megkoronázni az évek kemény munkáját.

És miért fine dining?

Már maga az étteremlátogatás is egy élmény, azonban ha valami igazán különleges emléket szeretnétek varázsolni az éttermezésből, akkor egy fine dining irányzatú hely erre tökéletes választás lehet. 

A fine dining nem egy hétköznapi éttermi élményt nyújt – egy fine dining étterem esetében az étkezés hosszabb időt ölel fel, lehetőséget biztosítva arra, hogy a vendégek a lehető legjobban ki tudják élvezni egymás társaságát. Az ételek kisebb adagokban kerülnek felszolgálásra, hiszen itt az ízvilág egyediségén és annak falatonként való kiélvezésén van a hangsúly – az étel célja, hogy az együtt eltöltött időt elvarázsolja. 

Ráadásul egy fine dining irányzatot képviselő étterem hangulata is teljesen eltér a megszokottól! Ezek az éttermek sokkal elegánsabbak és megteremtik azt a környezetet, amiben egy jeles alkalmat méltóan meg tudnak a látogatók ünnepelni. Az esztétikus világítás, a hangulatos zene és a kifinomult bútorzat mind hozzájárulnak az egyedi élményhez.

Ezt értékelik a fine dining-ban a különböző korosztályok

A fine dining ugyanúgy egy nyolcadikból ballagó diáknak is örömöt okoz, mint egy most diplomázó egyetemi hallgatónak.

Azonban a különböző korosztályok lehet, hogy más miatt fogják értékelni a fine dining élményt. 

Egy nyolcadikból ballagó diák esetében a szülőkben és a családtagokban felvetődhet a kérdés, hogy nem túl fiatal-e a még a gyermek? Nos, szerintünk épp az ellenkezője! A fine dining éttermek eleganciájuk miatt sokszor úgy élnek a köztudatban (és gyermekeink elméjében is), hogy ide csak felnőttek és idősebb korosztály szokott látogatni. Ez a szemlélet azonban egyfajta komolysággal és érettséggel is felruházza ezt az élményt. Ha a nyolcadikból ballagó családtaggal látogatunk el egy fine dining irányzatú étterembe, ezzel azt éreztetjük vele, hogy az életének egy komolyabb szakaszába lépett át, már nem egy általános iskolás kisgyermek, hanem egyre közelebb jár a felnőttkorhoz.

Középiskolás ballagás esetén pedig a tényleges felnőttkor megkoronázása is lehet a fine dining étteremlátogatás! Hiszen ilyenkor már tényleg vége az iskolás éveknek, és a gyermek is csak a szülők szemében gyermek már – a diák felnőtté cseperedett. 

Ha pedig a jeles alkalom nem más, mint a diploma megszerzése, akkor az utolsó iskola elhagyását hol máshol lehetne méltón megünnepelni, mint egy fine dining étteremben? A diákévek végképp lezárultak, nincs több csoportmunka, több zh, és több vizsga sem vár már az újdonsült diplomásra. A záróvizsga és a szakdolgozat védés után pedig egy új, üdítő éttermi élmény minden hallgató számára igazi kikapcsolódás lehet, és remek alkalom a közös ünneplésre – akár családdal, akár a szaktársakkal együtt.

Ünnepeljétek ti is a diákéveket a Hoppá! Bistro-ban!

Ha a te családodban is van olyan diák, aki most ballag – vagy lehet, hogy te fejezed be éppen a tanulmányaid -, akkor mindenképp érdemes egy fine dining élménnyel zárni a diákéveket! 

A Hoppá! Bistro fine dining irányzatot képviselő ételei remekül illenek bármilyen jeles alkalomhoz, és ezalól a ballagás és a diplomaosztó sem kivétel.

Egyre gyorsabban közeleg a nagy nap, amikor a diákok megkapják azt a bizonyos tarisznyát, illetve amikor a hallgatók magukra ölthetik a jellegzetes talárt – foglalj asztalt még időben, hogy neked is részed legyen az igazi Hoppá! – élményben!

További
cikkeink