1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Miért imádjuk a vendéglátást? (Dolgozz velünk!)

Pincér hozza az elkészült ételeket

Amikor főzöl, minden erőfeszítést megteszel annak érdekében, hogy az étel a lehető legfinomabb legyen. Kisétálsz a konyhából, hogy felszolgáld az ételt az asztalnál ülőknek és látod, ahogy felderül az arcuk, mikor megjelensz az edénnyel.

Aztán elkezdenek enni, te pedig elégedettnek és boldognak érzed magadat, hogy a befektetett időd és energiád fizetsége rengeteg hálás, jóllakott és boldog vendég, akik dicséretekkel halmozzák el a fogásokat, és természetesen Téged, a szakácsot is!

Másoknak főzni csodálatos, és szívmelengető cselekedet. 

Ezért is van az, hogy a nagyszüleink, szüleink igyekeznek valami igazán finom ételt készíteni amikor vendégségbe készülünk hozzájuk, ahogyan mi is szívesen lepjük meg a gyermekeinket különböző finomságokkal. 

Akár ebédre, vagy vacsorára vagyunk hivatalosak, biztos lehetsz benne, hogy szeretteid már órákkal az érkezésed előtt a konyhában sürögnek-forognak, egyszerre legalább 2-3 fazék és tepsi társaságában.

Azonban nem csak a konyhában való teljesítést foglalja magába a másoknak való örömszerzést finom fogások segítségével. Az étlap előzetes átgondolása, a szükséges élelmiszerek megvásárlása, az egyes emberek ízlésének és étkezési korlátainak figyelembe vétele – mind-mind beletartoznak az egyenletbe.

Ugyanúgy főzünk a szívünkkel, mint a kezünkkel!

Ez nem csak a hétköznapokban van így. 

Akiknek a karrierje is a főzés köré csoportosul, – vendéglátásban helyezkedtek el – ők nap mint nap átélhetik azt az élményt, amelyet Te egy-egy jól sikerült vacsorafőzés után tapasztalsz. Amikor az egész család jóllakottan, gondtalanul, mosolyogva dicséri a főztöd!

Csodálatos ez a szakma, de miért vagyunk érte teljesen odáig?

Vendéglátás étteremben

Miért imádjuk a vendéglátást?

A főzésen kívül rengeteg más olyan tényezővel rendelkezik az éttermi karrier, amely miatt érdemes belevágni a szakmába.

 Akár a forró serpenyők között képzeled el magad, akár felszolgálóként remekelnél, tudnod kell, hogy rengeteg mindent megtanulhatsz, és még több készséget elsajátíthatsz a munkád során.

Ezek azok a dolgok, amelyek miatt nap mint nap hálásak vagyunk, hogy vendéglátással foglalkozhatunk!

  1. Az elégedett vendégek látványa

Az üres tányéroknak, a jókedvű vendégeknek, a hangos dicséretnek és a kiváló online értékeléseknek mindig örülünk. Célunk az, hogy minden betérő asztalára a lehető legfinomabb ételek kerüljenek, és ha ez megvalósul, az plusz motivációt ad.

A jó hangulatú étteremmel, a barátságos környezettel és a finom fogásokkal örök emlékeket okozhatunk a vendégeknek, emiatt érdemes igazán ezt a szakmát választani!

  1. Nem lehetetlen többé a multitasking

A konyhában a különböző fogások elkészítésekor és a tálalásukkor mindenre oda kell figyelned, hiszen könnyedén kicsúszhatnak a kezeid közül a munkafolyamatok, ahogyan pincérként is résen kell lenned. 

Ha étteremben dolgozol, hamar megtanulsz több feladatot is elvégezni egyszerre, amelyet az élet más területein is kamatoztathatsz!

  1. Rengeteg ismeretet szerezhetsz az alapanyagokról és a italokról

Főleg a kezdetekkor rengeteg olyan összetevővel fogsz találkozni, amellyel korábban nem volt dolgod. Az ezekkel való kísérletezés és az alapanyagok felfedezése különleges és izgalmas kaland.

Az étteremben dolgozva az ember megismeri az ott felszolgált különféle italokat is. Így te leszel az a baráti társaságotokban, aki pontosan tudja majd, melyik fogáshoz, milyen bort érdemes választani.

  1. A kemény munkának meglesz a gyümölcse

A vendéglátóhelyek dolgozói megtanulják a kemény munka fontosságát, valamint azt, hogy mindenben a maximumot kell nyújtani, hiszen megéri.

A finom fogások, a minőségi alapanyagok, az ételek elkészítésébe fektetett idő és energia megtérül. Rengetegen lesznek neked hálásak azért a finom ételért, amit elkészítettél, vagy azért, mert villámgyorsan és precízen szolgálod ki őket.

Van jobb dolog annál, ha elismernek?

  1. Csapatmunka minden mennyiségben

Egy étteremben egy csoport ember dolgozik együtt az ételért – az alapanyagok megrendelésétől, az elkészítésen át egészen a felszolgálásig, majd a mosogatásig.

Mindenkinek megvan a helye a gépezetben, ahol nélkülözhetetlen elemét képeznek.  Így az étteremben dolgozó ember megtanulhatja annak a fontosságát, hogy milyen is csapatban, együtt dolgozni.

Tenni azért, hogy haladjon egy folyamat, olykor bátorítani, megállítani, figyelmeztetni és támogatni a másikat.

Az ételeket csak szívvel és lélekkel lehet igazán finoman elkészíteni. Így ha étteremben dolgoznál, és szeretnél te is gazdagodni ezekkel az élménekkel és képességekkel, akkor át kell adnod magad a vendéglátásnak.

Szakács, pultos, felszolgáló, hostess vagy üzletvezető?

Bármelyik is áll hozzád a legközelebb, nálunk van helyed!

Ha szívesen tartoznál közénk, egy örökké fejlődő, hálás, kedves és odaadó csapatba, akkor nem érdemes tovább gondolkodnod: kezdjük meg a közös munkát!

Tedd boldoggá a vendégeket, és hagyd, hogy feltöltsön a vendéglátás olykor rohanó, ámde boldogsággal, elégedettséggel és fejlődéssel teli energiája.

További
cikkeink