1051 Budapest, Október 6. utca 15. // Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap: 11.30-15.00, 18.00-23.00

Kedvenc fűszereink és zöldségeink, amelyekre esküszünk!

Különböző fűszerek

Bizonyára olvastad már kisebb korodban azt a mesét, amikor az öreg király maga elé hívatja három lányát. Mindegyiknek ugyanazt a kérdést teszi fel: „Szerinted mit szeretnek az emberek a legjobban a világon?”

A tét pedig? Nem kisebb, mint hogy kire hagyja rá a királyságát és az országa kormányzását.

A harmadik és egyben legkisebb lánya felel a legbölcsebben: „Édesapám, a helyes megfejtés a só.”

A király érthető vagy nem érthető módon féktelen haragra gerjed és elűzi szegény hercegnőt az udvarból. Azonban a lány álruhába bújva bebizonyítja édesapjának, hogy igaza volt és a világ bizony ízetlenebb a nélkülözhetetlen összetevő, a só nélkül!

Ez a kis mese nagyon tanulságos és mindig akad olyan helyzet az étteremben, amikor tudunk vele azonosulni.

Mi, a Hoppá! Bistroban nem csak hisszük, hanem tudjuk, hogy fűszerek és zöldségek nélkül mit sem ér egy finom, szívvel-lélekkel elkészített étel.

A fűszerek adják meg az ételek savát és borsát, ha élhetünk ezzel a kifejezéssel. Ezektől lesz különleges, szívfacsaróan egyedi és lenyűgöző ízük!

Tarts most velünk, ugyanis eláruljuk, hogy melyek a kedvenc fűszereink és zöldségeink!

Érdekes tudnivalók a fűszerekről

Te is fontosnak tartod a főzés során a fűszerek használatát? Bármilyen választ is adj erre a kérdésünkre, egy valamit egészen biztosra vehetsz:

A fűszerek nélkülözhetetlenek!

Nemcsak az ízlelőbimbókat varázsolják el, hanem a fito tápanyagok, illóolajok, antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok lenyűgöző listájából tevődnek össze, éppen ezért nélkülözhetetlenek az egészségünk terén is.

A fűszerek évszázadok óta szerves részét képezik ételeinknek, és ma még relevánsabb szerepet töltenek be a mindennapjaink során.

Kiknek mondhatunk értük köszönetet?

Leginkább az arab és európai felfedezőknek, akik segítségével a fűszerek használata és népszerűsége elterjedt szerte a világon.

Kulináris élvezetek fűszerekkel

A fűszerek lehetnek aromásak vagy csípősek, illetve borsosak vagy enyhén keserűek. Annak érdekében, hogy illatuk és ízük sértetlen maradjon, általában a főzés utolsó pillanatában adják hozzá őket az ételekhez, mivel a hosszan tartó főzés az illóolajok nagy részének elpárolgását eredményezi.

A fűszereket szezonlevesek, grillszószok, pácolások elkészítéséhez és különféle curryporok fő összetevőjeként használják.

A fűszereket néhány szezonális gyógynövénnyel együtt felhasználják még a zöldség-, csirke-, hal- és húsételek ízének fokozására.

Jótékony hatások után kutatva

A jó hírünk a fűszerekkel kapcsolatban: a legtöbb, általunk is ismert és előszeretettel alkalmazott fűszerben olyan kémiai vegyületek találhatóak, amelyek betegségmegelőző és egészségjavító hatással is rendelkeznek.

Érdekességnek számít, hogy már ősidők óta használják őket gyulladáscsökkentő képességük miatt.

Egyes kutatások még azt is megállapították, hogy a fűszerek összetevői véralvadásgátló hatásúak (megakadályozzák a vérlemezkék eltömődését az erekben), és így segítenek enyhíteni a véráramlást, megelőzve a stroke-ot és a koszorúér-betegséget.

A fűszerek hatóanyagai segíthetnek a sima emésztésben is azáltal, hogy növelik a bélrendszer mozgékonyságát, valamint elősegítik az emésztést.

Biztosan nem hallottad még, hogy a kakukkfüvet a mai napig bátran lehet alkalmazni a fogszuvasodás és a fogínygyulladás kezelésében.

Éppen ezért most már bátran kijelentheted Te is, hogy a fűszerek nem csak finomak és fontosak a mindennapi főzéseink során, de fontos szerepet töltenek be az egészségünk megőrzésében is.

Íme a Hoppá! Bistro kedvenc fűszerei!

Étlapunkra és hetente megújuló heti menünkre is igaz az a kijelentés, hogy csakis szezonális zöldségekből, gyümölcsökből és minőségi fűszerek hozzáadásával készülnek. A legjobb beszállítókkal dolgozunk együtt és a szótárunkban a minőség nem csak egy elvárható dolog, hanem alapvető létszükséglet!

Legkedveltebb és széles körben alkalmazott fűszereink közé tartozik a zsálya, bors, citromfű és természetesen a só. Ha beleolvasol az étlapunkba, Te is felfedezheted ezeket a különlegességeket!

Zöldségek terén előszeretettel használjuk a legfrissebb alapanyagokat, mint például a shiitake gombát, kápia paprikát, kukoricát, zöldborsót, újhagymát és a kaprot.

A legfinomabb ételek és vendégszeretet egy helyen!

Mi,a Hoppá! Bistroban minden erőnkkel azon vagyunk, hogy izgalmas ételeket tálaljunk a vendégeink elé. Olyan ételeket, amelyek telis-tele vannak lelkesedéssel, odaadással és egy csipet pajkossággal.

Ételeink és menüink tükrözik mindazt, amit a vendéglátás iránt valójában érzünk. Szezonális alapanyagokból készítjük el az összes fogást, célunk pedig, hogy mosolyt varázsoljunk minden kedves vendégünk arcára!

Téged mikor lephetünk meg?

További
cikkeink